6 Aralık 2010 Pazartesi

Sendika bürokrasisine ve sermayeye karşı birleşik mücadele

TEKEL'ciler 8. meşaleli yürüyüşlerinde “Sendika bürokrasisine ve sermayeye karşı birleşik mücadele” çağrısı  yaptılar.
Altmış üç gündür Levent'teki Tek Gıda-İş Genel Merkezi önünde çadırlarında direnen TEKEL işçileri, bir kez daha sendika bürokrasisine ve sermayeye karşı birleşik mücadele çağrısı yaptı.

Meşalelerini sekizinci defa Taksim'de yakan direnişçi işçilere sınıf kardeşlerinden destek eksilmedi. İşe iade davasını kazanan BETESAN direnişçisi Zeynel KIZILASLAN, direnişteki SAPPHİRE işçileri de direnişin meşalesini taşıdılar. Bunun yanı sıra, Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformu, Alınteri, Mücadele Birliği, BDSP, Halk Cephesi, İvme Dergisi, Spor Sendikası, Bilgesu Erenus, Mehmet Ekici de eyleme destek verenler arasındaydı. Birçok direnişe ritimleriyle destek veren “Direnişin Ritimleri” adlı müzik grubu ritimleriyle eyleme sesini kattı.

Galatasaray Meydanı'ndan başlayan yürüyüşte, 4/C kölelik sisteminin tüm emekçileri ilgilendirdiği ve bu kölelik sistemine karşı birlikte mücadele verilmesi gerektiği anlatıldı.

Genç-Sen öğrenci sendikasına yapılan saldırı ıslık ve alkışlarla protesto edildi. Yürüyüş esnasında sıkça, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır!”, “Sapphire(Safir) işçisi yalnız değildir!”, “Her yer TEKEL her yer direniş!”, “Yaşasın sınıf dayanışması! , “Biz haklıyız biz kazanacağız!” sloganları gür bir şekilde atıldı. Direnişin Ritimleri müzik grubunun canlı ritimleri eylemi canlandırarak kitlenin ilgisini çekmeyi başardı. Yoldan geçen birçok insan TEKEL'cilerin eylemine destek oldular. İstiklal Caddesi'nde Gurp Emeğe Ezgi kısa bir müzik dinletisi verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder