19 Mart 2012 Pazartesi

Taksim rantın değil, emeğin meydanıdır!

İstanbul Taksim Meydanı'nın kentsel dönüşüm adı altında rant çevrelerine açıldığına dikkat çeken binlerce kişi, İstiklal Caddesi'nde düzenledikleri yürüyüşle, "Ferman AKP'nin, Taksim bizimdir" diye haykırdı.


AKP hükümetinin kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde Taksim Meydanı için yapılması düşünülen proje, Taksim'de protesto edildi. Taksim Meydanı'nın kentsel dönüşüm adı altında rant çevrelerinin kullanımına açılmasına binlerce kişi tepki gösterdi. Çok sayıda demokratik kitle örgütü ve sivil toplum kurumu tarafından kurulan Taksim Platformu'nun çağrısı ile bir araya gelen binlerce kişi, Tünel Meydanı'nda bir araya geldi. Tünel'den Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçen binlerce kişi, "Betonlaştırmaya, insansızlaştırmaya karşı yürüyoruz" yazılı pankartı açtı.

SANATÇILAR DA DESTEK VERDİ

Eylemde "Taksim rantın değil emeğin meydanıdır", "AKP meydanı boş mu sandın?", "Taksim'de karanlık dehlizleri istemiyoruz" ve beyaz renkli üzerinde "Taksim bizimdir" yazılı balonlar taşındı. Yürüyüş boyunca, "Emeğinize kentine Taksim'e sahip çık", "İstanbul uyuma Taksim'e sahip çık", "Taksim bizimdir bizim kalacak", "Ferman AKP'nin, Taksim bizimdir", "Vatandaş uyuma Taksim'e sahip çık" sloganları atıldı. Binlerce kişilik kortejin önünde müzisyenler tarafından, Direnişin Ritimleri grubu ve Karadeniz yöresine ait tulum enstrümanı çalınırken, yürüyüşe Bulutsuzluk Özlemi grubu üyelerinden de destek geldi.

'PROJE KİMLİKSİZLEŞTİRME PROJESİDİR'

Taksim Meydanı'na ulaşan kitleyi Bandista grubu söylediği şarkılarla karşıladı. Söylenen şarkıların ardından Taksim Platformu adına oyuncu Orhan Aydın açıklama yaptı. Aydın, Taksim'in imar planında yapılan değişikliğin hukuksuz olduğuna dikkat çekerek, bu projenin betonlaştırma, insansızlaştırma ve kimliksizleştirme projesi olduğunu söyledi.
Taksim'in koruma altına alınması gereken bir kültür mekanı olduğunu dile getiren Aydın, projenin oldu bittiye getirildiğine dikkat çekerek, acil olarak durdurulmasını talep etti. Taksim'in emek ve demokrasi meydanı olduğuna söyleyen Aydın, "Meydana hep birlikte sahip çıkıyoruz. Taksim Meydanı hepimizin" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder